Az ingatlanszakmához kapcsolódó teljes körű szakértői tevékenység ellátása

Szakértelmünkkel és az ingatlanpiacon szerzett széleskörű tapasztalatunkkal vállaljuk az ingatlanszakma területén elvégzendő szakértői feladatokat Megbízóink számára.

Kérjen ajánlatot szakértői tanácsadás szolgáltatásunkra!

A következő tevékenységekben leszünk szakértő tanácsadói:

Bankok adósságkezeléséből visszamaradt ingatlanok hasznosítása és üzemeltetése a tulajdonos kiemelkedő értékesítési tapasztalataira alapozva (Otthon Centrum Partnere – több, mint 3.000 sikeres ingatlan-eladási tapasztalattal).

Az Önkormányzatok és a Főváros tervezett beruházásaihoz szükséges szakmai és szakértői anyagainak elkészítése.

Aktív részvétel a KEOP energetikai pályázataiban, előkészítésükben és a pályázatok teljes körű project management-jében.

Beruházók részére ingatlan szakértői munkák, terület fejlesztési stratégiák kidolgozásának elvégzése.

Miért forduljon hozzánk?

Sokéves szakmai tapasztalat
Kiterjedt kapcsolatrendszer
Teljes körű szolgáltatás
Kiváló helyismeret

Idő- és költséghatékonyság

Szakértői tanácsadás referenciáink

Kaposvár – Kaposi Mór kórház mosoda felújításával kapcsolatos műszaki szakértői tanácsadás és költségbecslés

Elhelyezkedés Kaposvár
Terület 1.500m2
Beruházás összköltsége 650 ezer Ft
Átadás dátuma 2012 

Citibank

Budapesti és Pest környéki ingatlanok hasznosítási tanulmányainak elkészítése, részletes piackutatás lefolytatásával és az épületek műszaki jellemzőinek alapos felülvizsgálatával. Értékesítési stratégia kidolgozása, értékesítési ár meghatározásával. Értékesítés lebonyolítása.

 

  • Budapest, II. ker. Pitypang utca – családi ház
  • Budapest, I. ker. Hattyú utca – lakás
  • Tapolca, Május 1 utca – lakások
  • Székesfehérvár, Sóstó ipari Park – fejlesztési területek
  • Székesfehérvár, Távirda utca – iroda

IVS - Integrált városfejlesztési stratégia

Cégünk részt vett a Budapest Főváros Integrált Városfejlesztési Stratégiájának (IVS) kialakításában. Az IVS egyik szerzője Csuhay Attila. Az IVS célja a Fővárosi Közgyűlés határozatával jóváhagyott Budapest Városfejlesztési Koncepciója, illetve az ezen alapuló a Fővárosi Közgyűlés határozatával elfogadott később módosított Budapest Középtávú Városfejlesztési Programja az ún. Podmaniczky Program.

Budapest Integrált Városfejlesztési Stratégiája így egyrészt egy olyan stratégiai városfejlesztési döntés, amelyből közvetlenül levezethető, definiálható egy fejlesztési szemléletű, területi alapú program, a városrészekre vonatkozó célok meghatározásával és azok középtávú (7-8 év) megvalósításával. Az IVS lényeges eleme a megvalósíthatóság biztosítása; ezen belül az elvárt programok költségbecslésének-; a megvalósítás intézményi keretének-, a városfejlesztés-menedzselés szervezetének, valamint a végrehajtás monitoringjának bemutatása.

A Budapesti IVS mindemellett olyan koncepcionális alapelveket fogalmaz meg, amelyek Budapest és vonzáskörzeti térsége, közvetetten pedig a közép-kelet-európai térség fejlődésének elvi fundamentumául szolgálnak.

Csepel

Észak-Csepel régió fejlesztés költségszakértői vizsgálata Cégünk megbízást kapott, hogy az Észak-Csepel régiófejlesztésben költség szakértőként vegyen részt, elkészítettük az egyes fejlesztési feladatkörökre vonatkozó szükséges számításokat, költségbecsléseket.

A vizsgált terület, Észak Csepel a dinamikusan fejlődő kerület része, mely kiemelt fővárosi kapcsolódási pont. A területen komplex városfejlesztés valósulna meg városias, nagy sűrűségű beépítést szem előtt tartva a társadalmi-gazdasági szerkezet fejlesztésével. Igényként jelentkezik a fejlesztéshez kapcsolódó magas környezeti minőség megvalósítása is, amely főként a parkváros ideáját és a vízzel való kapcsolat kialakítását jelenti. A fejlesztési program külön hangsúlyt fektet a 2020-as olimpiai kandidálással kapcsolatos környezetvédelmi és zöldterület fejlesztési elképzelésekre.

A költségszakértői vizsgálat célja, hogy megfelelő műszaki és piacismereti alapokra építve a KSZT-hez és IVS-hez igazítva az Észak Csepel régióban tervezett fejlesztések hatékonyan valósulhassanak meg.

Vác

terület fejlesztés

Munka típusa: terület fejlesztési koncepció kidolgozása

Elhelyezkedés Vác (volt Forte terület)
Telek 16 ha

Feladatunk

Helyi fejlesztések és
ingatlanpiac felmérése
Lakossági igények
felmérése
Szakmai igények
felmérése
Önkormányzati
egyeztetések
Beépítési koncepció
alternatívák kidolgozása
Előírások tisztázása
zónák meghatározása
Tervezési program
meghatározása zónákra
Piac felvevőképességének
meghatározása

Vác alsórákos kerületében lévő közel 16 hektáros terület fejlesztésének, beépíthetőségi koncepciójának és hasznosíthatóságának kidolgozását végeztük el.

Célunk volt, hogy felmérjük a helyi lakosság és a szakmai szereplők elképzeléseit és igényeit a terület hasznosítására vonatkozóan, elemeztük a lehetséges fejlesztés potenciális piacot, valamint a fejlesztési koncepció előzetes irányait kidolgoztuk.

További cél volt, hogy a 2-3 darab beépítési koncepció iránya meghatározza a terület beépítési zónáit.

A GPM próbált olyan beépítési koncepció kidolgozását eredményezni, ami egy módosított szabályozási terv alapjául szolgálhatott. Ennek segítségével – lakossági és közösségi igények, valamint az esetleges beruházói érdekek figyelembevétele mellett – a területen értékteremtő beruházások, fejlesztések tervezésére, valamint kivitelezésére, illetve megvalósítására kerülhetett sor.

IK Hotels

Herczegprímás utca

Energia takarékossági pályázat elkészítése fűtésrendszer korszerűsítésével (Volumen: 130 millió Ft)

Gan Menachem óvoda

korszerűsítés

Emih Gan Menachem óvoda épületének épületenergetikai felújítása a KEOP 5.3.0/A/09-2010-0093 számú pályázat során– az Új Széchenyi Terv keretében.

A beruházás során komplex módon kerül javításra a régi épület energetikai hatékonysága. A beruházás magában foglalja az épület homlokzati hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a fűtés és a használati meleg víz ellátó rendszer korszerűsítését. A felújításnak köszönhetően nemcsak az óvoda üzemeltetője és tulajdonosa, de az óvodát „használó” gyermekek és nevelőik is komfortosabb környezetben tölthetik mindennapjaikat. A beruházással az épület nemcsak a funkcionalitás, de az esztétika és komfortosság szempontjait is szem előtt tartva jelentős értéknövekedésre tehet szert.