IVS – Integrált Városfejlesztési Stratégia

Cégünk részt vett a Budapest Főváros Integrált Városfejlesztési Stratégiájának (IVS) kialakításában. Az IVS egyik szerzője Csuhay Attila. Az IVS célja a Fővárosi Közgyűlés határozatával jóváhagyott Budapest Városfejlesztési Koncepciója, illetve az ezen alapuló a Fővárosi Közgyűlés határozatával elfogadott később módosított Budapest Középtávú Városfejlesztési Programja az ún. Podmaniczky Program.

Budapest Integrált Városfejlesztési Stratégiája így egyrészt egy olyan stratégiai városfejlesztési döntés, amelyből közvetlenül levezethető, definiálható egy fejlesztési szemléletű, területi alapú program, a városrészekre vonatkozó célok meghatározásával és azok középtávú (7-8 év) megvalósításával. Az IVS lényeges eleme a megvalósíthatóság biztosítása; ezen belül az elvárt programok költségbecslésének-; a megvalósítás intézményi keretének-, a városfejlesztés-menedzselés szervezetének, valamint a végrehajtás monitoringjának bemutatása.

A Budapesti IVS mindemellett olyan koncepcionális alapelveket fogalmaz meg, amelyek Budapest és vonzáskörzeti térsége, közvetetten pedig a közép-kelet-európai térség fejlődésének elvi fundamentumául szolgálnak.
https://www.budapest.hu/engine.aspx?page=integralt_varosfelj_strategia